Meny

Cleantech Kvarken

Cleantech Kvarken

Cleantech Kvarken är en del av en långsiktig branschsatsning på cleantechområdet i Västerbotten, Vasaregionen och Örnsköldsvik och stärker genom gränsöverskridande samarbete de regionala platformarna Energy Vaasalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Finland och North Sweden Cleantechlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i norra Sverige. Här finns starka branscher inom bl.a. energi, skog, IT och life science där miljörelevansen är en drivande kraft. Satsningen ska bidra till fler kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster, växande företag och en hållbar tillväxt.

några av Våra Cleantechföretag

Racoon Miljöfilter AB

En pionjär inom luftfilterteknologi

Med passion och teknologisk expertis inom luftrening tillverkar och utvecklar Racoon filter som lämpar sig för kundens behov. Idag ligger fokus på tillverkning till fordon och maskienr men Racoon Miljöfilter används inom en mängd olika områden, t.ex. gruvindustrin, avfall- och återvinningsindustrin, kemisk och teknologisk industri samt militärindustri. Huvudkontoret ligger i Robertsfors, där all försäljning och produktutveckling sker. Racoon strävar alltid efter att levererar skräddarsydda produkter som passar kundens behov och kompromissar aldrig när det kommer till kvalitet.

Devatus

Det snabbväxande mjukvaruutvecklingsföretaget

Devatus är ett privatägt och snabbt växande mjukvaruutvecklingsföretag beläget i Vasa, Finland. Vi utvecklar moderna mobila applikationer för alla ledande smarttelefonplattformar, med hjälp av den senaste tekniken för applikationsutveckling. Vårt team har exceptionellt stark bakgrund från mjukvaruindustrin. Vår mobil- och webbutveckling av hög kvalitet, systemintegration och projektledningstjänster - har eliminerat informationssilo och kopplat samman maskiner, tillgångar och personer i verksamheter. Vi har etablerat många långsiktiga gynnsamma partnerskap med internationella företag inom energi, tillverkningsindustrin, telekom och medieindustrin.

Thordab

Verkstadsföretaget med stor expertis

Thordab AB är ett familjeägt verkstadsföretag beläget i Örnsköldsvik. Vår kompetens spänner från skärande bearbetning till grovplåtssvetsning. Förutom till den nordiska marknaden levererar vi även produkter till Tyskland, Frankrike, Ryssland, Australien, England och Kanada. En modern maskinpark tillsammans med kunnig personal och noggranna rutiner för kvalitetssäkring säkerställer att våra produkter håller exakt den kvalitet som våra uppdragsgivare kräver. Utnyttja den omfattande erfarenheten och de goda kontakter vi har uppnått under 45 års utveckling av underleverantörer och tillverkning av våra egna produkter.

Intresserade av samarbete?

Vårt uppdrag är att stärka förutsättningarna för små och medelstora företag i cleantechsektorn. Vi erbjuder affärsstöd, marknadsföringskanaler och plattformar för samverkan mellan näringsliv, akademi och myndigheter. Målet är att öka antalet affärer genom gränsöverskridande samarbeten och gemensamma exportinitiativ.

Kontakta oss så berättar vi mer!